Et squashsenter på Amager strand /

Bacheloroppgave, Avdeling 10, 2013

1/16

Amager Strandpark skiller seg ut som et stort, åpent landskap midt i en travel storby. Om sommeren er stranden fullpakket av folk, mens det om vinteren er helt tomt og stille - en konstant skiftende scene. Amager strand er et sted som rommer et bredt spekter av mennesker, kulturer og aktiviteter, det var derfor viktig for meg å skape et sted som hvem som helst kunne føle seg fri til å bruke.

 

De smale åpningene i den ellers lukkede fasaden, er laget for å vekke nysgjerrighet hos den forbipasserende og kanskje trekke dem inn i anlegget. Ved nettopp å ikke designe stedet som et klassisk squashsenter, håper jeg de besøkende vil bruke det til det de måtte finne det brukbart til - en squashbane, et sted å søke ly, et sted å bare være alene, eller et rom for en fugl som flyr forbi.

 

Rommenes eksteriør er av rå bettong, mens innsiden er av lys og skinnende Stucco Lustro i forskjellige farger. De åpne dusjrommene har en indre overflate av grønn mosaique.

 

Senteret består i alt av 15 squashbaner, 4 dusjrom, 7 forskjellige trapper, hvorav tre stykker leder direkte ned i vannet.

  • Twitter Square
  • facebook-square